Yritys

Jyväskylän Mustepalvelu Oy on tulostimien kasettien ja patruunoiden täyttöön ja myyntiin erikoistunut yritys, jonka asiakkaina ovat yksityiset henkilöt, yritykset ja yhteisöt. Käytössämme on uudenaikaisimmat täyttölaitteet ja testerit sekä merkkikohtaiset musteet ja aineet. Täytämme muste- ja laserkasetit, mustavalkoiset ja värit.

Yleistä mustesuihkutulostimien patruunoista

Mustesuihkutulostimissa käytettävät mustat ja värilliset patruunat täytetään liikkeessämme alkuperäistä vastaavalla korkealaatuisella musteella. Patruunoita on käytännössä kahta eri mallia: kirjoituspäällisiä, joissa kirjoituspää on kasetissa ja säiliöpatruunoita, jolloin kirjoituspäät ovat tulostimessa.

Patruunat ovat aina yksilöitä. Jotkut patruunat kestää täyttää monta kertaa ja toiset taas vähemmän. Tuotteillamme on kuitenkin aina 100% tyytyväisyystakuu. Mikäli patruunan tulostusjälki ei ole riittävän laadukasta, huollamme patruunan veloituksetta, hyvitämme täytön hinnan tarvikepatruunaan vaihdettaessa tai maksamme patruunan täyttöhinnan takaisin.

Tulostin tai tietokone ilmoittaa kasetin tai patruunan olevan tyhjä

Tulostimen mukana tulevat ns. aloituspatruunat ovat yleensä vain puoliksi täytettyjä. Nämä aloituspatruunat ovat kuitenkin yleensä tilavuudeltaan normaalien patruunoiden kokoisia eli niihin voidaan tehdä normaalia patruunaa vastaava täyttö.

Useissa kaseteissa/patruunoissa pystytään sivulaskurit nollaamaan. Tällöin täytön jälkeen patruuna näyttää jälleen värimäärän normaalisti. Joissakin tulostinmalleissa ei patruunan musteen määrä näy täyttämisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että patruunan elektroniikkaan tallennettu sivumäärä on kertaalleen käytetty loppuun. Tämän tyyppisissä kaseteissa tietokone ilmoittaa, että patruuna on tyhjä, mutta se tulostaa silti normaalisti. Osassa patruunoita annamme mukaan käyttöohjeet, joiden avulla tulostaminen saadaan tapahtumaan normaalisti. Molemmissa tapauksissa tulostusjälki näyttää, milloin väri alkaa olla loppu.

On olemassa myös alkuperäisiä patruunoita, joita ei voi täyttää. Useimmiten voimme kuitenkin tarjota tilalle alkuperäistä selvästi edullisemman tarvikepatruunan, jonka taas voimme täyttää sen tyhjennyttyä.

Tyhjän patruunan käsittely

Säiliöpatruunat ovat yleensä täytettävissä 2-20 kertaa. Säiliöpatruunat kannattaa säilyttää paikallaan ja irrottaa vain täytön ja vaihdon ajaksi. Tämä siksi, että kirjoituspäät sijaitsevat itse tulostimessa ja ne kuivuvat ilman patruunoita tai jos tulostinta ei käytetä pitkään aikaan. Pään kuivumisen huomaa siitä, että tulosteeseen ilmestyy valkoisia raitoja tai ääritapauksessa jokin väri jää kokonaan puuttumaan. Sama pätee myös kirjoituspäällisiin patruunoihin. Tämä ei johdu musteesta tai siinä olevasta virheestä. Kuivuneeseen kirjoituspäähän auttaa yleensä tulostimen kirjoituspään puhdistusohjelma. Joskus voit joutua ajamaan ohjelman useampaankin kertaan. Puhdistus kuluttaa hieman mustetta, mutta varmistaa tulostuksen sujumisen. Ohjelman ohjeet löytyvät tulostimen manuaalista. Jotta kuivumista ei tapahtuisi, kannattaa tulostinta käyttää jonkin verran viikoittain ja sijoittaa siten, että se ei ole auringossa tai lämpöpatterin päällä.

Muste toimii useissa tapauksissa myös kirjoituspään jäähdytysaineena. Musteen puuttuessa jäähdytys ei toimi ja kirjoittimen tulostuspää voi ylikuumenemisen vuoksi vaurioitua pysyvästi. Tämän vuoksi suosittelemme, ettei väripatruunoita käytetä tulostimissa tyhjinä, vaan musteen ollessa vähissä patruuna täytetään ajoissa.Kun väripatruuna poistetaan tilapäisesti, suojaa musteensyöttöalue lialta ja pölyltä. Eli, jos esim. tuot patruunoita täytettäviksi sulje tulostin ja laita patruunat pussiin, mielellään jokainen patruuna omaansa. Huolehdi siitä, että värikasetin tarra, joka ilmaisee kasetin värin, on säilytyksen aikana ylöspäin. Älä säilytä väripatruunoita ylösalaisin. Joskus patruuna saattaa tiputtaa mustetta, varo vaatteita yms. Jos et ota täytettyä patruunaa heti käyttöön, niin säilytä se viileässä paikassa esim. jääkaapissa.

Lasertulostimien kasetit

Jyväskylän Mustepalvelu Oy tarjoaa kolmea erihintaista vaihtoehtoa lasertulostimien käyttäjille: kasetin täyttö, uusiokasetti tai alkuperäinen kasetti.

Tyhjentynyt kasetti voidaan täyttää n. kolme kertaa uudestaan, jonka jälkeen kuvarumpu voidaan vielä vaihtaa ja näin saadaan lisää täyttökertoja. Täytettäväksi tuotavan kasetin on täytynyt toimia hyvin ennen väriaineen loppumista: ei raitoja eikä pilkkuja.

Uusiokasetti on täysin uutta vastaava. Kasettiin on uusioinnin yhteydessä vaihdettu kaikki kuluvat osat, se on puhdistettu, tarkastettu ja testattu. Uusiokasetin hinta on alkuperäistä edullisempi.

Alkuperäinen laserkasetti on tulostinvalmistajan omalla tuotemerkillä varustettu kasetti ja on hinnaltaan kallein näistä vaihtoehdoista.

Vaikuttaako uudelleen täytetyn mustekasetin tai toisen valmistajan kasetin käyttö tulostinvalmistajan takuuseen?

Ei vaikuta. Jokaisen tulostinvalmistajan manuaalista löytyy kohta, jossa kerrotaan, että:

”Muun kuin alkuperäisen kasetin käyttö ei poista laitevalmistajan takuuvastuuta.” Tulostinvalmistaja ei voi evätä muitten väripatruunoiden käyttöä, koska se rikkoo EU:n kilpailunrajoituslakeja. Näillä laeilla pyritään estämään hintakartelleja ja monopoleja ja ajetaan siis käyttäjän etuja. ”Pelkkä väite tarvikevärien käyttämisestä syynä toimintahäiriöihin ei ole riittävä näyttö asiasta. Niiden käyttöä ei ole käyttöohjeissa myöskään rajoitettu.”

Kuluttajariitalautakunta Diaarinumero: 1509/32/09, Antopäivä: 21.12.2010

Linkki kuluttaja riidasta!
http://www.kuluttajariita.fi/ fi/index/ kuluttajariitalautakuntaratkai sut/ kuluttajariitalautakuntaratkai su/1378909496479.html